تجهیزات آزمایشگاهی

مرکز تحقیقات سلامت پسته مستقر در حوزه معاونت غذا و دارو می باشد و با هماهنگی های به عمل آمده می تواند از امکانات آزمایشگاهی مستقر در این معاونت استفاده نماید.

امکانات آزمایشگاهی معاونت غذا و دارو
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی یکی از واحدهای تابعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی می باشد و هم اکنون این آزمایشگاه در رفسنجان با استقرار دستگاههای متعدد و پیشرفته مطابق با آخرین دستاوردهای روز در تمامی بخشهای آزمایشگاه از توانائی های بسیار بالائی در زمینه کنترل مواد غذایی برخوردار می باشد.
بخش سم شناسی
از جمله فعالیتهای قابل انجام در بخش سم شناسی اندازه گیری سموم قارچی همچون آفلاتوکسین می باشد. در این بخش از آزمایشگاه مواد غذایی به خصوص پسته از نظر میزان آفلاتوکسین به روش HPLC مورد سنجش قرار می گیرند. با توجه به مجهز بودن آزمایشگاه های مستقر در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به پیشرفت ترین و دقیق ترین دستگاهها در زمینه انجام آزمایشهای جدا سازی و تشخیص میزان آفلاتوکسین، نه تنها یکی از منحصر به فرد ترین آزمایشگاهها در کشور بلکه در سطح جهان محسوب می گردد. لازم به ذکر است، از بدو تاسیس تا پایان تیرماه 1394 تعداد 19857 محموله صادراتی پسته و مغز پسته در این آزمایشگاه مورد بازرسی، نمونه برداری و آزمایش قرار گرفته است و در صورت قابل صدور بودن محموله ها، شرکت های صادرکننده گواهی لاتین جهت صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را از این دانشگاه دریافت نموده اند.

 بخش شیمی و میکروب شناسی
در بخش شیمی و میکروب شناسی نیز با استفاده از دستگاه های مجهز آزمون های مختلفی در ارتباط با سلامت مواد غذایی صورت می گیرد. سالانه فعالیتهای گسترده ای در زمینه بهداشتی کردن محصول پسته از طرف معاونت بهداشتی این دانشگاه در این بخش صورت پذیرفته است.

 

امکانات وتجهیزات آزمایشگاهی